maanantai 11. joulukuuta 2023

Lontoo 🏙

 

City of London (Lontoon City) 8.12.2023
 Täytyy myöntää etten ole koskaan aikaisemmin käynyt Iso-Britanniassa. Nyt pääsin käymään siellä ystäväni kanssa, jolle brittiläisyys on kuin toinen elämä.

Etukäteen tilattu hedelmälautanen aamiaiseksi 8.12.2023

Menomatka sujui ylellisesti Airbus A350 business luokassa. Aamiaiskuvassa näkyvät jalkani (toisessa kenkä, toisessa sukka), sillä istuimen sai jopa makuuasentoon. Minulle tämä matkustusmuoto, että saan jalkani koholle, oli ihan luksusta.

Jokaisella istumapaikalla oli oma näyttö ja erilaisia kuvavalikkoja 8.12.2023

Maankamaralla lähdimme tutustumaan WWF London Wetland Centren lähistöön kohteena linnut. Aikataulujen vuoksi emme menneet kosteikkoalueelle sisään, vaan havainnoimme ympäristön lintuja. Siellä näkyi mm. mustavariksia (Corvus frugilegus), pyrstötiaisia (Aegithalos caudatus), merimetsoja (Phalacrocorax carbo), sepelkaijoja (Barnardius barnardi), liejukanoja (Gallinula chloropus), erilaisia lokkeja (Laridae) ja punarinnat (Erithacus rubecula) lauloivat reviirilauluaan.

8.12.2023
Päivälliseksi söimme North Sea Fish -ravintolassa tyypillistä brittiläistä ruokaa fish and ships eli kalaperunoita. Nämä syötiin lautaselta, mutta ainakin tv:ssä näkee niitä syödyn sanomalehtipaperiin käärittynä. Lisukkeena oli hernemuusia. Ehdoton ruokapaikka!

Valokuvaaja M.V. 8.12.2023
Suomalaisen musiikin päivänä ja Jean Sibeliuksen syntymäpäivänä kävimme vielä kuuntelemassa kapellimestari Sakari Oramon johtamana BBC:n sinfoniaorkesteria Barbican keskuksessa. Ohjelmistossa oli Sibeliuksen 6. ja 7. sinfoniat, sekä Carl Nielsenin A Imaginary Journey to the Faroe Islands että Tebogo Monnakgotlan Globe Skimmer Surfing the Somali Jet ensiesityksenä Iso-Britanniassa.

Se, mikä hämmästytti konsertissa, oli juomien tuonnin salliminen saliin. Ja verrattuna suomalaiseen käytäntöön, ihmiset olivat hyvin rennosti pukeutuneita ja he tulivat päällysvaatteet päällään konserttisaliin.

Ei kommentteja: