tiistai 12. joulukuuta 2023

Lontoo 🏙 2

WWF London Wetland Centre 9.12.2023
Lauantaiaamu oli Lontoossa sateinen, mutta siitäkin huolimatta suuntasimme Hammersmithin kaupunginosaan, jossa söimme aamiaisen. Emme ottaneet aamiaista hotellista (ei sisältynyt huoneiden laskuun), vaan ajattelimme tutustua paikalliseen tapaan syödä pubissa. 

Hotellin edustalla tyypillinen englantilainen taksi (LEVC = London Electronic Vehicle Company) Englannin lippu kattoon maalattuna 9.12.2023

Tässä ystäväni small breakfest = pieni aamiainen 9.12.2023

Minulle vain paahtoleivät munakokkelilla 9.12.2023
Metromatkan ja aamiaisen jälkeen sää oli seljennyt ja suuntasimme kohti WWF:n suojelualuetta uudella innolla.
The Hammersmith bridge 8.12.2023
Tällä kertaa maksoimme pääsymaksun 17£ = 20,40€. Pääsymaksulla olisimme voineet kiertää koko luonnonsuojelualueen, mutta aikataulujen vuoksi kiersimme vain toisen puoliskon. Vaan mitä näimmekään! Sellaisia lintulajeja, joista ei ollut mitään tietoa. Olihan siellä paljon Suomessakin nähtäviä lajeja, mutta kylläpä elämänpinnoja ropisi. Kestää aikansa ennen kuin kaikki lajit tulee selvitettyä. Kirjoitan niistä erikseen postauksen joskus myöhemmin.
The Tower Bridge 9.12.2023
Olin varannut meille paikat iltapäivätee -risteilylle Thames-joelle. Risteily kesti 90 minuuttia ja siihen kuului teen ja kahvin lisäksi eri täytteillä täytettyjä kolmioleipiä, skonsseja eli skotlantilaisperäisiä teeleipiä ja leivonnaisia. Ilta tummui risteilyn aikana, mutta Lontoon maamerkit, kuten Big Ben = Lontoon parlamenttitalon kellotorni ja London Eye = maailmanpyörä näkyivät hyvin valaistuina.
Tässä kahdelle henkilölle tarkoitetut herkut iltapäivätee -risteilyllä 9.12.2023
Päivällinen syötiin Notting Hillissä sijaitsevassa kreikkalaisessa ravintolassa Aphrodite Tavernassa. Heti ravintolaan sisäänastuessa meidät otti vastaan ravintolan isäntä Pantelis ja tunnelma oli hyvin vieraanvarainen ja lämmin. Pieni ravintola tuli lähes täyteen siellä ollessamme; ventovieraat ihmiset istuivat vierekkäin tiiviisti. Paljon oli ainakin kielen perusteella turisteja, mutta oli myös paikallisia, jo tutuksi tulleita asiakkaita vuosien varrelta. Ruoka oli hyvää ja tarjoilu pelasi.
Pieni pöytä täynnä ruokaa. Valokuvaaja M.V. 9.12.2023
Lähteet: Wikipedia

Ei kommentteja: