keskiviikko 1. marraskuuta 2023

Liike on lääke

 

 Täällä Keski-Suomessa on satanut lunta tätä kirjoittaessa 20 cm vuorokauden aikana. Otsikkokuva on tältä aamulta, kun olimme koirani kanssa lenkillä. Tällä kuvalla haluan osoittaa, miten kova voima virtaavalla vedellä on. Kuvan keskikohdalla laskee joki järveen (selvä pystysuora raja metsän puissa). Nyt, kun veden pinta on korkealla, veden voima on huomattavasti suurempi. Joen alajuoksulla järvi ei ole jäätynyt ja jäätöntä aluetta on koko rannan mitalta, monta sataa metriä.

Koirani putosi viime talvena alajuoksun sulaan, mistä sain sen pelastettua (kts. postaus 18.2.2023). Silloin heikon jään alue oli huomattavasti pienempi. Jäätyyköhän tämä koko talvena? Tässä on myös järven syvin alue ja vettä on nyt niin paljon liikkeellä.

  

Käytän samaa otsikkoa kuin aikaisemmassa blogissani Kompassi koilliseen. Yllä on lokakuun liikuntasuoritukseni karkeasti. Kalorimäärä on väärin, sillä älykelloni näyttö hajosi ja jouduinkin siirtymään Sports tracker- appiin kännykässäni. Kännykkä ei mittaa sydämen sykettä, joka on verrannollinen liikunnan rasitukseen ja tapaan. Kuluneen kuukauden ajan tein paljon metsätöitä ja se nosti sykettäni normaali kävelyä enemmän. Joten kaloreitakin kului ilmoitettua enemmän, joskaan en ole koskaan tuijotellut niitä.

Ei kommentteja: