torstai 2. marraskuuta 2023

Jalkapuoli 14

  Kävin tänään kontrollissa ortopedilla Taysissa. Nivelrako on ehkä aavistuksen luutunut. Ainakaan ruuvien ympärillä ei ole kirkastumaa, mikä on hyvä asia. Jos kirkastumaa olisi, niin ruuvit pääsisivät liikkumaan. Hidasta tämä on.

Kerroin ortopedille, miten nyrjäyttelen nilkkaani, sillä biofeedback = biopalaute (keskushermoston ja lihasten välinen) ei toimi optimaalisesti. Nilkka voi nuljahtaa ympäri pelkästään siitä, että kengän alle jää kivi. Ortopedi suositteli nilkkatuen käyttämistä aina, kun käytössä ei ole nilkkaa tukevaa kenkää. Toinen ongelma on kaatuilu. Sitä ilmenee epätasaisella kulkiessa. Näissä molemmissa on vaarana, että loukkaan itseäni pahemmin.

Hämeensillan yksi Pirkkalaisveistos Suomen neito. Kuvanveistäjä Väinö Aaltonen vuosina 1927-1929 tekemä neljän veistoksen kokonaisuus. Veistoksia on luonnehdittu Tampereen käyntikorteiksi. 1.11.2023. Lähde: Wikipedia  

Tulin eilen jo Tampereelle. Matka oli vaiheikkaampi kuin mitä etukäteen olin ajatellut. Ensinnäkin "lumikaaos", sana jolla kuvailtiin jossakin iltapäivälehdessä keliä, toi oman jännityksensä. Lisäksi junamatkani Jyväskylästä Tampereelle muuttuikin ratavaurioksi Jyväskylän ja Jämsän välillä, sillä seurauksilla, että saavuin Tampereelle tunnin myöhässä alkuperäisestä aikataulustani. Onneksi en ollut sopinut mitään erityisen tärkeää tapaamista.

Jyväskylän Matkakeskus 1.11.2023

Tilanne 2.11.2023

Ei kommentteja: