keskiviikko 24. heinäkuuta 2024

Liike on lääke 4

 

Keitele 24.7.2024
 Tänään kävin tekemässä pisimmän yhtämittaisen pyörälenkin vuosiin. Lähdinkin ihan vastakkaiseen suuntaan kuin töihin mennessäni ja olihan maisemanvaihdos ja hieman leppoisampi tieprofiili vaihteeksi mukavaa. Kääntöpaikalta yllä olevaa kuvaa, jossa join ja laitoin ystävälleni viestiä saunan lämmityksestä.

Pyöräillessä pistän mieleeni havaitut linnut tai niiden laulut, varoitukset. Tänään äänessä oli vielä kuusi peukaloista (Troclodytes troclodytes) eri puolilla matkaani! Koiraat siis houkuttelevat vielä naaraita pesimäpuuhiin.

Kotiin palattuani kävin avovesiuimassa pienen lenkin ja sitten saunan löylyihin toipumaan.

Eilen kävin noukkimassa loput hillat suolta. Se olikin raskas reissu, vaikka lähdin jo ennen klo 8:aa maastoon ja tavoistani poiketen matkassa oli vichyä. Loppujen lopuksi olin yli kolme tuntia maastossa ja illalla vasta alkoi elämä voittaa. Tietysti olemista rasitti "raskas" pukeutuminen ilmanalaan, kun päällä oli pitkähihaista ja -lahkeista kumisaappaiden lisäksi. Kotiin tullessa lämpömittari näytti +26°C.

Mikään pakkohan noita marjoja ei ole kerätä, mutta teenkin sen enemmän treenimielessä. Kerätyt hillat (1,4 kg) annoin ystäväni veljelle. 

24.7.2024

Ei kommentteja: