tiistai 23. huhtikuuta 2024

Polttopuita 25

 

23.4.2024 valokuvaaja I.P.
 Kuvasta avautuu jo paremmin näkymää puutyömaalle, ei ole vain pelkkiä halkokasoja epämääräisesti. Taustalla avautuu jäinen järvi. Mantereella takana on sitä 50 cm mittaista halkoa, mitä pinosimme ensimmäiseksi. Välissä on 33 cm mittaista halkoa kasoissa peittäen pitkää pinoa ja etualalla näkyvät yhdeksän pinokuutiota. Valmiina on kaiken kaikkiaan 10 pinokuutiota, mutta yksi ei näy kuvassa. Etummaisena poseeraa talon koira🐕‍🦺😘

Lintujen talviruokinnalla käy kuhina. Eilenkin siellä oli ainakin 40 lintua yhtäaikaa; tiaisia (Paridae), peippoja (Fringillidae) ja mustarastaita (Turdus merula). Tätä kirjoittaessani järripeipot (Fringilla montifringilla) ryystävät pihan puissa niin, että ääni kuuluu sisälle saakka. 
Kaupoista on loppuneet ulkolintujen ruoka; talipötköt ja -pallot, pähkinät ja auringonkukansiemenet. Eilenkin ostin ns. ihmisille tarkoitettuja maapähkinöitä lintujen appeeksi.  Talviruokintaa ei pidä lopettaa kesken kaiken. Minun ruokintani on pelastanut tälle talvelle monen monta lintua, enkä edes uskalla laskea ruokintaa kulunutta rahaa. Lintujen seuraaminen on yksi elämäni suurimmista iloista. Sitä tulee kovin onnelliseksi, kun esim. näkee uuden lintulajin saapuneen ruokinnalle.

Ei kommentteja: