lauantai 20. huhtikuuta 2024

Kevät 22

 

Lintujärvi 20.4.2024
 Otsikkokuvassa sama maisema kuin viikko sitten (kts.postaus 13.4.2024). Kai tätä voi kevääksikin kutsua, ainakin kalenterin mukaan. Takatalveksi paremminkin. Kohta tätä talvea on kestänyt puoli vuotta. Ennätyksellistä minun laskujeni mukaan.

Käväisin aamulla lintujärvellä toistamiseen tälle keväälle. Nyt omien jälkien perässä oli helppo päästä paikalle ja sen lisäksi oli hankikanto. Viime yönä oli -8°C. Järvellä, tai sen jäällä kyyhötti taivaanvuohi (Gallinago gallinago). Kiikareilla en olisi sitä pystynyt lajilleen määrittämään, muuten kuin kahlaajaksi pitkästä nokastaan, mutta se päästi kolme ääntä, mistä sitten kotona kuunneltuani Les oiseaux d'Europe -sivustolta löysin hakemani. Oiseaux.net sisältää eri lintulajien myös hieman epätyypillisimpiä ääniä.

Ostin eilen ruokintani linnuille lisää sapuskaa, kun tiesin takatalven saapuvaksi. Tänään ruokinnalle on tullut entisten lisäksi mm. punarinta (Erithacus rubecula) ja rautiainen (Prunella modularis). Rautiaista en ole koskaan ennen tavannutkaan ruokinnaltani. Tämä takatalvi tulee kyllä tekemään katoa hyönteissyöjistä! Sääli😢

20.4.2024 klo 16.57 lunta on satanut n. 10 cm

Ei kommentteja: