perjantai 10. marraskuuta 2023

Syksy 10

 

10.11.2023
 Mukava piristys tähän harmauteen oli aamuinen lumen tuoma valoisuus; täällä satoi lunta❄ Ja ystäväni näki koskikaran (Cinclus cinclus) saapuneen talvehtimisalueelleen tänne järviseuduille.

Ystäväni on tehnyt uutterasti polttopuita tai kuormia niistä, sillä välin kun minä olen koittanut parannella itseäni ilmeisesti koronan (COVID-19) otteesta. Kärsin kovista lihaskivuista, vaikka muut oireet ovat jotakuinkin hävinneet. Lihaskipuihin ei edes kipulääkkeet tunnu auttavan. Paras paikka sairastamiseen on sänky. Avantokaan ei ole vetänyt puoleensa viikkoon.

Pinnalle puolukoiden lisäksi tuli sormisuolaa 10.11.2023

Tulevaa merkkipäivää varten tein kinuski-puolukkapiirakan. Piirakkaan tuli pelkästään puoli litraa kuohukermaa! Piirakkaa maistellaan sitten tuonnempana. Nyt se saa vetäytyä jääkaapin uumenissa.

Leipomisen ja ruoanlaiton ohessa seurasin presidentti Martti Ahtisaaren valtiollisia hautajaisia. Ne olivat koskettavat, arvokkaat ja vaatineet valtavan panostuksen eri valtiollisilta toimijoilta. Ymmärrän hyvin, kun valtiollisten hautajaisten kriteereitä tiukennettiin vuoden 1989 jälkeen.

Lähde: Wikipedia 

Ei kommentteja: