torstai 9. marraskuuta 2023

Radio 2

 

8.11.2023
 Kun uni ei tahdo iltaisin tulla, saatan usein kuunnella Areenasta "iltasatuja", podcasteja. Podcast on puheohjelma, joka perinteisten radioaaltojen sijaan julkaistaan internetissä. Podcastien tuotannon etu on edullisuus ja marginaaliryhmienkin tavoittaminen; kustannus ohjelman lähettämisestä radioaalloille jää pois ja podcast on tyypillisesti saatavilla netissä pitkään vielä julkaisunsa jälkeen.
Lähde: Wikipedia 

Tavoitteena on nukahtaa tarinointiin ja siksi tallenteen luoman äänimaailman on oltava turvallinen. En kaipaa oikein edes musiikkiakaan taustalle. Olen aina ollut säikky koville, äkkinäisille äänille.
Tässä on muutama suosikkini:

Vanha Venäjä on Aaro Söderlundin vuonna 2007 julkaistu leppoisaa jutustelua sisältävä kahdeksanosainen sarja, missä suomalais-ugrilaiset juuret ovat myös keskiössä. Yhden jakson pituus on 39 minuuttia. Yleensä uni tulee tuon yhden jakson aikana.

Orlando on Eero Ojalan ja Niina Koposen lukema vuonna 1928 julkaistu Virginia Woolfin klassikkoteos. Jaksot ovat eri pituisia; 61 minuutista 2,19 tuntiin. Sitten on maailmankirjat sekaisin, jollei uni tule tuon pisimmän jaksonkaan aikana.

Iltasatuja Aikuisille on Marja Vehkasen kahdeksanosainen sarja. Jaksojen pituus on 12-18 minuuttia, mikä on minulle usein liian lyhyt.

Lähteet: Yle

Ei kommentteja: