perjantai 27. lokakuuta 2023

Polttopuita 8

 

Kaverukset 26.10.2923
 Sääennuste on muuttunut täysin. Vielä muutama päivä sitten luvattiin ensi viikolle lumisateita, mutta nyt niitä ei ole tiedossa lainkaan seuraavaan 10 päivään. Se tarkoittaa sitä, että polttopuusavottamme jatkuu ties kuinka pitkään. Pientä taukoa olisi toivonut, mutta näillä mennään.

Kävin eilen pitkästä aikaa kahden koiran kanssa lenkillä. Musta kaveri on kohta 5 kuukauden ikäinen ihanan nauravainen pikku 'tytteli tyy'. Edelliset koirat, joiden kanssa kävin yhtäaikaa lenkillä loistavat yötaivaalla kirkkaina tähtinä.

27.10.2023
Yllä olevassa kuvassa näkyy järven jäälle syntynyt leveä railo. Railo syntyy pakkasen kiristyessä, kun jään tilavuus pienenee. Silloin halkeamasta pääsee nousemaan vettä jäälle ja se näkyy tummana vyönä. Päivisin lämpötila on noussut parin pakkasasteen tietämille ja yöllä taas pakkanen on kiristynyt kahdeksaan asteeseen.
Karpalo (Vaccinium oxycoccus) 23.10.2023
Pitäisi ja pitäisi lähteä noukkimaan karpaloita, mutta metsätyöt vievät puhdin. Luultavasti niitä nyt pystyy keräämään, kun lumisateet pysyvät poissa vaikkapa ensi viikolla. Pihatyötkin ovat jääneet tyystin tekemättä. Venettäkään en ehtinyt pestä kesän jäljiltä ja se on kääntämättäkin. Mitähän se talon emäntä oikein 'hämmentää'?

Ei kommentteja: