lauantai 24. kesäkuuta 2023

Juhannus 2

 

 Juhannuspäivän aamuna aurinko helli meitä taas lämmöllään. Koirani ui ensi kertaa nähteni. Se oli kerran aikaisemmin hakenut kepin järvestä uimalla, kun leikkiessään toisen koiran kanssa kävi niin kuumana.






Aamulenkillä näin tämän:

Tämä oli kooltaan hieman suurempi kuin pikkulinnun munat yleensä eli esim. talitiaisen (Parus major) tai kirjosiepon (Ficedula hypoleuca). Tämä todennäköisesti on osa räkättirastaan (Turdus pilaris) munaa. Se löytyi tieltä mikä voi kieliä siitä, että pesärosvot ovat olleet asialla.

Valokuvaaja I.P.

Ystäväni toi aamupäivällä traktorin perälaatikossa mm. lehtikuusen kuorta. Kaikki pitää käyttää tarkkaan pois. Kuorethan ovat muutaman vuoden takaisesta lehtikuusien sahauksesta jäänyttä ylimäärätavaraa. Kuoria voi käyttää kompostorissa tai kosteuden sitojina istutettujen puiden juurilla. Siinä hitaasti hajotessaan ne luovuttavat rakennusaineita uusien puiden kasvuun.

Koirani osaa hyödyntää tilanteet. Se kaivoi onnellisena kuorikasaa ja tässä nauttien makoilee. Sillä on virikkeellistä elämää; ei taida kärsiä masennuksesta niin kuin toisinaan koirista uutisoidaan.

Ei kommentteja: