sunnuntai 9. huhtikuuta 2023

Pääsiäinen 4

 Lähdimme aikaisin aamulla hiihtämään koirani kanssa. Kiersimme järvien jäitä. Olin luistelusuksilla liikkeellä ja ensi kerran kokeilin koirallani valjakkohiihtoa. Yhtä kaatumista lukuunottamatta kokeilu meni loistavasti. Koira tajusi jotenkin tehtävänsä, vaikka en antanut sen vielä vetää. 





Vasta koiran ollessa vuoden ikäinen voi vetohommiakin ja juoksulenkkejä tehdä yhdessä. Siihen saakka koira saa kehittää luustonsa ja nivelensä kestämään isompaa kuormitusta. Ja kaiken takanahan on hyvät ja toimivat lihakset. Ne tukevat ja kannattelevat luista rakennetta. 

Alakuva on aamulta: meidän evästelytauolta. Koiralle oli maksamakkaraleipiä, minulle kahvia ja pashaa.


Yläkuvassa näkyy koirani ja Uskon aikainen pallo. Usko tykkäsi kovasti palloista, mutta tämä yksilö ei sille kelvannut. Toisin on nyt. 

Juttelin tänään koiralleni, että pallo kuului Uskolle ja se varmasti antaa sen mielellään koirani leikkeihin. Koiraltani tuli jännä reaktio. Se heltyi ilmeisesti puheestani ja antoi minulle pusun, mikä on kovin harvinaista. Pusut ovat sillä ns. kortilla.

Sanonta silloin, kun jotain on rajallinen määrä.
Nimitys tulee sota-ajalta ja elintarvikesäännöstelystä: elintarvikkeita sai ostaa vain ostokorttia vastaan tietyn määrän. Tämä siksi, ettei niitä rohmuttaisi ja niillä keinoteltaisi.

Lähde: https://urbaanisanakirja.com/word/olla-kortilla/

Ei kommentteja: