keskiviikko 12. huhtikuuta 2023

Jälkiä 11

 

 Koska olen 50% osasairauspäivärahalla oikean jalkani hermovaurioiden vuoksi, on minulla niin sanotusti vapaapäiviä töistä, kun teen pääsääntöisesti joka toinen päivä töitä.

Lähdin taas tänä aamuna koirani kanssa hiihtolenkille. Järvellämme soidensi yhdeksän teerikukkoa (Lyrurus tetrix) ja koko tienoo kiehui teeren kukerrusta, kun ympäristöstäkin kuului samaa kukerrusta. Koirani kuunteli "meteliä" ihmeissään.



Kiitos taas kerran koirani, sillä en olisi muuten huomannutkaan: kuvan mukainen höyhenkasa oli jäällä ja niitä oli levinnyt ympäristöönkin. Koirasteeri oli joutunut ilmalennossa saaliiksi ja mahdolliset saalistajat ovat pienimmästä suurempaan muuttohaukka (Falco peregrinus), kanahaukka (Accipiter gentilis), viirupöllö (Strix uralensis), huuhkaja (Bubo bubo) tai maakotka (Aquila chrysaetos). Nämä kaikki pystyvät lennossa syöksymään saaliin kimppuun.

Katsoin Tiirasta (lintutietopalvelu) onko muuttohaukasta tai maakotkasta havaintoja täältä parin päivän sisällä, sillä teeren saaliiksi joutuminen on tapahtunut 2. pääsiäispäivän ja tämän aamun välisenä aikana. Havaintoja ei ole muuttohaukasta tai maakotkasta. Pöllöistä viirupöllö, huuhkaja ja haukoista kanahaukka kuuluvat pesimälinnustoon.

Ei kommentteja: