sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Jälkiä 2

 

Tässä on saukon (Lutra lutra) lumijälkiä


Tämä kuva on keskeltä koskea. Koski pauhaa jääkannen alla. Keltaiset nuolet osoittavat jälkijonon. Kulkusuunta ei selvinnyt jäljistä. Koskessa on melko voimakasta virtaus
 

 Yllä oleva kuva on potkukelkkamäestä. Tästä on hauskaa laskea laiturin yli jäälle ja samalla opettaa koiraa väistämään laskettelijaa. Koira on nopeampi kuin kelkka!

Olen kehitellyt itselleni uuden lajin, kun laskettelen potkukelkalla harjujen rinteitä alas. Se on itse asiassa ihan huippua🔝 Eihän se ihan riskitöntä ole. Tärkeää on, että alamäessä on jonkinlaiset kulkujäljet "pohjalla". Ihan umpihankeen laskettelu potkukelkalla ei suju, eikä myöskään mitään mutkamäkeä. Potkukelkka pitää myös viedä mäen päälle, joten eräänlaisesta urheilusta sekin käy. Se voisi olla nimeltään vaikkapa ridgekicksledding (harjupotkukelkkailu).

Kehitin "uuden" liikuntalajin aikoinaan koirani Uskon kanssa, kun se oli innokas leikkimään frisbeellä. Minulla oli luistelusukset jalassa. Heittelin koiralle frisbeetä (useita erilaisia) järven jäällä ja hiihtelin ilman sauvoja aina kerätäksesi ne uusia heittoja varten. Jos koira sai kopin, se oli piste. Nimesin lajin skatedogfrisbeeksi (luistelukoirafrisbee). Hyvää tasapainoharjoittelua itselle ja koiralle kiva leikki.

Hullulla on halvat huvit🙈

Ei kommentteja: