keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Hajamietteitä

 

Kuurankukkia
 Kirjoitin blogiini Kompassi koilliseen 27.1.2023 kuinka työnantajani muuttui vuoden vaihteessa Keski-Suomen hyvinvointialueeksi ja sain uuden esihenkilön. Keski-Suomen hyvinvointialue on oman ammattikuntani mukaisesti jaettu eteläiseen ja pohjoiseen osaan. Eilen meillä oli kehittämispäivä ja tapasin osan kollegoistani ja esihenkilöt. Päivä oli mukava ja tunsin yhteenkuuluvuutta🌼


Tänään oli tämän talven alin lämpötila: - 26°C. Tämän postauksen valokuvat ovat tältä päivältä.


Kuvassa on joen alajuoksua; oikealta joki laskee järveen. Jos tarkkaan katsoo kuvan keskikohdalla näkyy jalanjälkien häviävän. Siitä nostin koirani viime lauantaina ylös jäistä (kts. postaus 18.2.2023). Kovan pakkasen ansiosta joen alajuoksua voi olla tästä kuvasta vaikea hahmottaa.

Olen melko paljon pohtinut tuota koirani pelastamista jäistä. Siinä olisi voinut tapahtua paljon paljon pahemmin ja meille molemmille. Taisi suojelusenkeli olla silloin matkassa mukana.


Sen olen huomannut, että pystyn toimimaan yllättävissä ja jopa vaarallisissa tilanteissa loogisesti ja johdonmukaisesti. Sitä harjoittelin lapsena, kun kävin Suomen Punaisen Ristin harjoituksissa ja kesäleireillä säännöllisesti.

Joskus kuullut ohjeet palautuvat mieleeni joutuessani ennakoimattomiin ja täpäriin tilanteisiin, vaikken tiedä niiden olemassaolosta tietoisessa muistissani mitään. Ihmisen aivot ovat täynnä yllätyksiä, edelleen.

Päivänvaloa on jo yli 10 tuntia Oulun horisontin mukaan. Laskin tähän valoisuuden, en auringonnousu- tai laskuaikoja. Sen mukaan aurinko näyttäytyy vajaa 10 tuntia. Puhdas, valkoinen lumipeite ja aurinko antavat kyytiä kaamosmasentujille, sillä lukseja nyt riittää. Miten on ollutkaan ikävä valoisia päiviä☀️

Ei kommentteja: