keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Vappu 4

 

Lintujen tiirailijat 1.5.2024
 Vapunpäivänä kävimme iltasella eräällä Natura-alueen lintujärvellä. Lintutornissa oli kovin kuuma, kun aurinko räkötti eikä tuuli virinnyt lainkaan. Menimme kaulushaikaraa (Botaurus stellaris) kuuntelemaan, mutta sammakot (Rana temporaria) pitivät kovaa meteliä. Kuului se kaulushaikarakin muutaman kerran puhaltelevan. Järvellä oli myös kuikka (Gavia arctica), selkälokki (Larus fuscus) ja härkälintu (Podiceps grisegena) monien muiden lisäksi. Auringon suunnassa oli paljon vesilintuja, joista ei näkynyt kuin tumma profiili.

1.5.2024
Koirani pelleili eilen jo heikoilla jäillä, ja taas tänään sama juttu. Eilen putosi vain etupää jäihin ja se sai itsensä voimakkailla takajaloillaan nostettua jäälle. Tänään putosi ensin etupää ja sitten jää petti kokonaan sen alta. 
Olin laiturilla katsomassa tilannetta ja aloin jo riisua vaatteitani, että kahlaan rantaa myöten sen hakemaan. En pitänyt mitään kauhean kovaa kiirettä, sillä koiralla ei ollut mitään hätään. Niinpä se kampesikin itsensä jäälle takaisin. Nyt taisi mennä 'kaaliin' heikot jäät, sen verran varovasti se jäältä tuli maihin! Vaan olihan se voittajaa suoriuduttuaan moisesta🥇

Ei kommentteja: