keskiviikko 29. toukokuuta 2024

Uusi työ 10

 

Sammalleimu (Phlox subulata) kukkii perustamassani kivikkopuutarhassa 28.5.2024
 Tänään oli neljäs päivä, kun kävin pyörällä töissä. Aamulla oli vähän vilpoista sortseissa ja hihattomalla paidalla, mutta iltapäivällä ihan liian kuumaa. Olen selkeästi talvi-ihminen, koska lämmönsietokykyä minulla ei juuri ole.

Mutta siis pyöräilyyn... Varsinkin aamulla oli ihana nautiskella luonnon tuoksuista. Erityisesti painanteisilla ja puskaisilla alueilla, missä aamukastetta esiintyi enemmän, erottui hyvin koivun (Betula) tuoksu. Siihen sekoittui kielon (Convallaria majalis), tuomen (Prunus padus) ja syreenien (Syringa) ja ties minkä kasvien tuoksut. 

Nautintoa oli myös näköaistille koristepuiden kukinnoista ja kuuloaistille lintujen laulun muodossa. Autolla liikkujat eivät tiedä kuulo- ja hajuaisteja hellivästä kesästä mitään.

Pyöräilyssä olen kehittynyt nyt siten, että jaksan polkea isommalla vaihteella kuin aikaisemmin. Aamulla alitin oman aikaennätykseni neljällä minuutilla, vaikken edes mitään ennätystä yrittänytkään.

Iltapäivällä aurinko porotti puolet matkasta niin, että meinasi lämpöhalvaus (hypertermia) yllättää. Silloinkin jaksoin kuitenkin polkea kotimatkalleni uuden ennätyksen, joskin alitin entisen ajan minuutilla.

Sports Tracker - käyttämäni sovellus erottelee matkat erikseen: matka töihin ja matka kotiin. Yleensä iltapäivällä päivä jo painaa lihaksissa niin ettei kotimatka taitu yhtä sukkelaan kuin matka aamulla töihin päin.

Jos jotakin saan ehdottaa, niin mene metsään vielä, kun linnut laulavat ja luonto tuoksuu. Kohta se aika on ohitse🌳

Ei kommentteja: