tiistai 21. toukokuuta 2024

Kevät 33

 

21.5.2024
 Mitä sinulle tulee kaatuneen juurakon muodosta mieleen? Jouduin pariin otteeseen katsomaan kauempaa tieltä, että mitä oikein näen? Menin lähemmäs kohdetta ja muoto edelleen säilytti sen mielikuvan, minkä se oli alunperin luonut. 'Jänis, mikä on noussut osittain seisomaan takajaloilleen'.

Peltokorte (Equisetum arvense) kohmeessa 21.5.2024
Lähdin tänä aamuna aikaisin etsimään korvasieniä (Gyromitra esculenta), sillä niitä on näin keväisin ollut tapana kerätä. Vaan, eipähän niitä löytynyt ainuttakaan! Eikä kukaan muukaan ole niitä löytänyt, joilta kysyin. Liekö kuivuus syynä asiaan?

Täällä oli ollut viime yönä pakkasta. Peltokorte on kevätseurannan tyyppilaji. Se ja monet muut kasvit olivat saaneet kuurakerroksen pinnalleen.

21.5.2024
Poiketessaan poluilta ja teiltä metsään, voi löytää mitä vain. Nämä seuraavat kuvat kertovat aktiivisesta riistan ruokinnasta. Ruokana on kuivattua hernettä (Pisum sativum) ja maissia (Zea mays).

21.5.2024

Mikä tämä on? Edessä alhaalla on verkolla suljettu aukko. Tiedätkö sinä, mitä eläintä tällaisesta ruokitaan, vai onko tämä lainkaan ruokintaan tarkoitettu hökötys? Ystäväni kysyi, että "oliko siinä kyrillisiä aakkosia?" Ei ollut, ei minkäänlaista kirjoitusta 21.5.2024

Ei kommentteja: