tiistai 7. toukokuuta 2024

Kevät 30

 

Rae- ja räntäsadetta 7.5.2024
 Minulla alkoi taas reilun viikon loma- ja vapaapäiväkausi. Itseasiassa olen vain kuusi päivää töissä toukokuussa. Näin jää aikaa polttopuuhommiin ja vähän linturetkiinkin.

Olen kahdesti käynyt pyörällä töissä. Kaikkein eniten pyörälläajo rasittaa ranteita. Nii-in, ranteita! Jostakin syystä tukeutuminen ohjaustankoon aiheuttaa kivun. Loppumatkasta se alkaa olla aika hallitsevaa. Kipu lakkaa heti, kun ajo loppuu. Onneksi. Olisikohan rannenivelissäni nivelrikkoa?

Eilen näin työmatkallani ikäviä asioita. Auton alle jääneen lehtokurpan (Scolopax rusticola) ja autoon törmänneen peipon (Fringilla coelebs).

Täällä työmatkaa pyörällä taittavat pyöräilijät, eivät kaikki, mutta jotkut, tervehtivät nostamalla kättä vastaan tullessaan. Samanlailla kuin motoristit. Kiva tapa.

7.5.2024
Pinokuutioita on nyt valmiina 33 kpl. Tässä kuvassa näkyy vasemmalla epämääräisiä pinoja 33 cm mittaisia halkoja ja 50 cm mittaisia halkoja. Taustalta alkaa erottua jo hyvin 18 m pitkä 50 cm mittaisten halkojen pino. Koirat huilaavat oikealla tien vierellä.

Ei kommentteja: