perjantai 12. tammikuuta 2024

Lumikenkäily

 

Hyvä, uusitut opasteet 12.1.2024
 Täytyy myöntää, että olen vain pari kertaa elämässäni käynyt lumikenkäilemässä, ja nekin vuosituhannen vaihteessa. En saanut siitä silloin mitään kicksejä (mielihyvän tunne, nautinto, tyydytys). 
Tänään kävin pienellä porukalla lumikenkäilemässä paikallisella hitonhaudalla. Olin käynyt siellä kerran aikaisemmin sulan maan aikana lähes 10 vuotta sitten. 
Sain lumikengät lainaksi. Kuljimme jonossa, koirani kulki etunenässä, tietenkin. Vauhti oli leppoisaa ja huilaustaukoja tämän tästä. Luonto oli upea. Tykkylumiset kuuset, lakkapäiset männyt, vaikuttavat kalliot, jääpuikkoseinämät, hiljaisuus, mukava -10°C sää, kiva seura.
Jääpuikkoseinämää 12.1.2024
Aikaa oli kulunut neljännesvuosisata viime kerrasta. Nyt olin ihan myyty. Työpaineet unohtuivat tyystin. Nuoruuden levottomuus, mikä esti minua aikaisemmin näkemästä lajin edut, on taakse jäänyttä elämää. Kaiken kaikkiaan kokonaisvaltaista rentoutumista.
 
Koirani oli varmasti yhtä mielissään kuin minäkin. Se ei olisi halunnut lähteä metsästä pois laisinkaan; teki kaikenlaisia temppuja pitkittääkseen kotiinlähtöä.
Koira sai paljon huomiota ja paijausta 12.1.2024
Lähde: Kotimaisten kielten keskus

Ei kommentteja: