tiistai 9. tammikuuta 2024

Jälkiä 20

 

9.1.2024
 Kävimme tänään koirani kanssa hiihtämässä parilla eri järvellä. Meno maistui molemmille, sillä viime viikko meni melko pienellä liikunnalla kireiden pakkasten vuoksi. Tänään aamupäivällä metsässä liikkuessa sai varoa puista putoavaa lunta ja jäätä, kun reipas tuuli ja lauhtuva sää sai aikaan "tykkylumien" satamisen maahan. Iltapäivällä lumet satoivat vetenä alas lämpötilan menessä plussan puolelle.

Saukko (Lutra lutra) oli laskenut alamäkeä kiven päältä 9.1.2024
Oletko koskaan lähtenyt "seuraamaan sinulle osoitettua jälkeä"? Tarkoitan tällä nyt allegorisesti osoitettua jälkeä.

Annan muutaman esimerkin.

Löysin kirjastosta lainaamani kirjan välistä jonkun toisen henkilön lainauskuitin päivättynä 2.10.2023. Lainauskuitissa näkyvät Richard Powersin Ikipuut (jota paraikaa luen) ja Lisa Jewellin Joka askel jonka otat. Ajattelin tutustua tuohon jälimmäiseen kirjaan ja kirjailijaan ihan puhtaasta mielenkiinnosta. Ties mitä se tuo mukanaan?

Tuosta kirjasta seurasi mielleyhtymä nuoruuteeni. Olin teini-ikäinen ja menossa nyssellä (Tampereella kun oltiin) kotiin kaupungista. Nysse oli melkoisen täynnä ja jouduin seisomaan melko etuosassa bussia. Näin, kun istumassa ollut nuori nainen luki George Orwellin kirjaa Eläinten vallankumous (1945). Painoin kirjan tiedot mieleeni, niin mielenkiintoiselta se vaikutti, ja seuraavan kerran kirjastoon mennessäni lainasin sen. Ja olihan se vaikuttava ja silmiä avaava teos!

Näin kollegallani, joka valmistui vasta muutama vuosi sitten, suomenkielisen kirjan joka kuuluu tällä hetkellä oman alani perusopintoja suorittavien opiskelijoiden teoria ja kliiniseksi oppikirjaksi useammalle oppikurssille. Varasin sen kirjastosta ja löysin sellaisia termejä mitä en ole koskaan kuullutkaan. Tilasin verkkokaupasta uusimman painoksen itselleni ikiomaksi. Voi, kun meilläkin olisi ollut yli 30 vuotta sitten opiskellessa tuollainen opus!

Tässä muutamia "jälkiä, mitä seurata"📖 
Jälki voi olla jotain ihan muutakin. Kerro omastasi🔦

Ei kommentteja: