lauantai 2. joulukuuta 2023

Talvi 7

 

2.12.2023
 Kävin kuluneella viikolla katsomassa mustarastasta (Turdus merula), jonka löysin keskeltä metsää (kts. postaus 17.11.2023). Eipä ollut lintua eikä ollut puroakaan. Ruokapaikkana puro oli ehtynyt peittymällä jäähän ja lumeen.

Näin eilen ja tänään koskikaran (Cinclus cinclus) eri joilla ensimmäistä kertaa tälle talvelle. Kyseessä voi olla samakin yksilö, sillä jokien etäisyys toisistaan ei ole linnuntietä kuin muutaman sata metriä. Viime vuonna näin niitä kuitenkin kaksin kappalein.

2.12.2023
Laitoin linnuille pähkinöiden, talipallojen ja -pötkön lisäksi silavaa. Harmaapäätikat (Picus canus) ja töyhtötiaiset (Lophophanes cristatus) ovat jo vakikävijät ruokinnalla talitiaisen (Parus major), sinitiaisen (Cyanistes caeruleus), käpytikan (Dendrocopos major) ja närhen (Garrulus glandarius) lisäksi.
Nyt on ainakin toinen talvi menossa ettei hömötiaista (Poecile montanus) eikä kuusitiaista (Periparus ater) ole käynyt ruokinnalla. Sitä edellinen talvi oli talon rakentamista, jolloin ruokinnan havainnointi oli sitä sun tätä. 
Hömötiaisten yhteysääniä kuuluu lähes päivittäin, varsinkin jos suuntaan vanhoihin metsiin. Kuusitiainen on selvästi harvinaisempi täällä päin.

Puukiipijää (Certhia familiaris) vielä odotan ruokinnalla käymään.

Ei kommentteja: