maanantai 27. marraskuuta 2023

Talvi 6

 

Aamun kirkkautta 27.11.2023
 Tänään tein jo 'joulusiivousta' viemällä matot, liinavaatteet yms. ulos. Pakkasta oli aamulla 25°C. Matot saivat lumikäsittelyn ja jäävät ulos ainakin ensi yöksi. Alla olevassa kuvassa lumipesua on saamassa ainoa aito itämainen mattoni. Koiraperheessä eivät yksinkertaisesti kovin arvokkaat matot vaan toimi.
27.11.2023
27.11.2023
Tässä ovat jäälyhdyt tekeytymässä ja koirani on tietysti menossa mukana. Avantoa peittävä kansi on koiran edessä.
27.11.2023
Koirani ei suostu juomaan sisällä, ei ainakaan omasta juomakupistaan, vaan se haluaa juoda järvivettä niin sanotusti raakana suoraan järvestä, oli kesä taikka talvi. Tietysti näin talvisin homma on työläämpää, kun avannon kansi suojaa avantoa jäätymiseltä ja koiraa on saatettava juomaan tai jopa hakattava avantoa auki, jos se jäätyy välillä. Näillä kovilla pakkasilla avanto jäätyy yllättävän nopeasti myös kannen alla.
Jos kannan järvivettä ämpärissä saunan kiukaan vesisäiliöön niin silloin se saattaa juoda myös ämpäristä. Koirani ei yleensä juo öisin. Kerran heräsin siihen, kun se joi juoma-astiastaan vettä keskellä yötä ja päästin sen suosilla ulos juomaan. Näin sairauslomalla voi elää vähän rennommassa aikataulussa.

Ei kommentteja: