sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Floora 2

 

Vielä löytyy makoisia vadelmia (Rubus idaeus) 17.9.2023
 Olen useita päiviä kärsinyt päänsärystä. Minun tapauksessani päänsärky on niin tuiki tavallista. Reagoin päälläni kaikkeen stressiin. Mutta tämä monen päivän särky ei ole tyypillistä. Kipulääkkeet, venyttelyt, rentoutus, nukkumisergonomia eivät auttaneet. Eilen jo turvauduin saunaan ja järveen eli syklisesti tehtynä suuret lämpötilaerot rentouttavat lihaksistoa. Ja niin kävikin, mutta yöllä päänsärky alkoi taas.

Tänä aamuna oli pahin tilanne. Kivun lonkerot nousivat hartioista kallonpohjaan ja kasvoluitani pitkin silmäkuoppien reunalle ja tuntui kuin joku olisi lusikalla kaivanut silmämuniani ulos. Olin jo epätoivoinen. Löysin jostakin kätköistäni lihasrelaksantteja ja otin yhden tabletin, vaikken tiennyt sopiiko sen yhdistäminen käyttämieni hermokipulääkkeitteni kanssa. Niin epätoivoinen siis.

Onkohan päänsärkyni nyt kumulaatiota kaikkeen viimeaikaiseen; jalkakipuihini, epäsymmetriseen vartaloni käyttöön, maalausurakkaan, viemärionnettomuuteen ja työterveyslääkärin kannanottoon työkykyisyydestäni?

Iltapäivällä alkoi, toivon mukaan, elämä voittaa. Lähdimme koirani kanssa paikkaan, jossa se ei ollut vielä käynyt. Löysin sieltä syötäviä vadelmia ja taas runsaasti kantarelleja (Cantharellus cibarius). Huomenna, jos vointini sen sallii, taidan lähteä keräämään sienet pois.

Taiganuijakas (Clavariadelphus sachalinensis) 16.9.2023

Ei kommentteja: