maanantai 24. heinäkuuta 2023

Yleisurheilu

 

 Täytyy tunnustaa, etten ole aikaisemmin ollut kiinnostunut yleisurheilusta millään lailla. Ehkä jotakin keihäsfinaalia on tullut katsottua, mutta siinäpä se. 

Isäni oli maileri, mutten geeneissäni saanut innostusta itse harrastaa yleisurheilua. Muistan sellaisen tapahtuman, kun kävin urheilulukiota ja meillä oli joitakin ratalajeja, kuten pikajuoksu 100 metriä kellotettuna. Liikunnanopettajani sanoi juoksuni jälkeen, että sitten kun pääsin vauhtiin ajakseni tuli ihan mukiinmenevä (aikaa en muista). Se kertoo paljon minusta; en ole mikään sähäkkä kiitäjä vaan tasainen suorittaja.

Sunnuntaina 16.7 käänsin TV:n kakkoselle ihan sattumalta ja sieltä tuli alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailut Espoosta. Jäin seuraamaan miesten seiväskilpailua, josta tulikin varsinainen trilleri ja voittajaksi muotoutui upea nuorimies Juho Alasaari. 

Nyt odotan "vesi kielellä" Kalevan kisoja (27.7–30.7.2023), Budapestin MM-kisoja (19.8–27.8.2023) ja Suomi–Ruotsi maaottelua (2.9–3.9.2023) ja erityisesti niiden miesten seiväskisaa. Myös korkeushyppy kiinnostaa. Enkä osaa oikein muuta selitystä keksiä juuri noille kahdelle lajille kuin hyvän vartalonhallinnan ja etenkin selän liikkuvuuden ojennussuuntaan.

Ei kommentteja: