lauantai 13. heinäkuuta 2024

Fauna 24

 

Lintujen pesimäluoto 13.7.2024
 Lähdin tänä aamuna jo ennen klo 8:aa soutamaan pidempää lenkkiä. Takana oli poikkeuksellinen neljän päivän työviikko ja yläkroppa vaati vastapainoksi näyttöpäätetyölle oman osansa.

Upea ilma, tuulta sen verran etteivät paarmat (Tabanidae) eivätkä hyttyset (Culicidae) juurikaan haitanneet soutajaa.

Kummallinen juttu sattui matkan varrella. En tiedä oliko noituutta vai mitä? Ryläys, mistä olen kirjoittanut aikaisemmin, on lainanimi Kolin Ryläyksestä (kts. postaus 5.3.2024).

https://kohtalaisiakuvakulmia.blogspot.com/2024/03/jalkia-23.html

Olin lähestymässä selkä edellä Ryläystä, kun näin vedessä lähellä rantaa kelluvan kelopuun oksan. Sen muoto muistutti linnunpäätä - ei kuitenkaan vesilintua, vaan pienempää. En kuitenkaan pysähtynyt sitä sen enempää katsomaan ja jatkoin matkaani. Kohta 'oksa' nousikin vedestä lentoon ja lensi Ryläykselle. Se oli räkättirastas (Turdus pilaris). Ryläykseltä kuului räksän varoituksia. Olikohan nuori räksä laskeutunut veteen vahingossa tai tarkoituksella (paetakseen esim. petolintua)? Outoa. 

Noituudella tarkoitan sitä, että aina mennessäni Ryläykselle siellä vallitsee jotenkin ympäristöstään poikkeava tunnelma. Ehkä se tunnelma tulee paikan vaikuttavasta muodostelmasta tai olisiko se ollut joskus pyhä paikka? Jollakin lailla sen pienilmasto on viileämpi kuin muualla. Nämä voivat olla ihan minun omia kuvitelmia🤯

13.7.2024

Veneen salamatkustajana rantahämähäkki (Dolomedes fimbriatus) 13.7.2024

Ei kommentteja: