torstai 23. tammikuuta 2025

Ruoka

 

Lumipyry yllätti  15.1.2025
 Kuulin radiosta ennen joulua, miten Helsingin Senaatintorin Tuomaan markkinoilla riisipuuron erilaiset versiot olivat kovin suosittuja. Samassa ohjelmassa kuulin, kuinka suomalaiset syövät vähän erilaisia puuroja. Ehkä kaurapuuroa syödään aamiaisilla, mutta muut puurot ovat kärsineet inflaation.

Olen tästä kirjoittanut ennenkin, mutta karjalaisista juuristani johtuen, teen paljon erilaisia puuroja nykyään.

Tampereella asuessani söin varmaankin 20 vuotta aamiaiseksi kaurapuuroa sopivin twistein eli milloin mitäkin marjaa, pähkinää, kurpitsan- tai pellavansiementä ja pellavansiemenöljyä. 
Sitten, kun muutin tänne Keski-Suomeen kaurapuuro alkoi tökkiä ihan kunnolla. Kokeilin erilaisia jugurtteja myslillä + marjat, muttei sekään pidempään maistunut.

Oikeastaan siitä lähtien, kun muutin tähän omaan kotiin, aloin tekemään erilaisia puuroja uunissa tai liedellä keittäen. Tattaripuuroa, hirssipuuroa, ohrapuuroa ja riisipuuroa. Kaurapuuro ei vieläkään uppoa.

Teen ison astiallisen puuroa ja syön sitä aamuisin kylmänä twistien kera. Edullista, ravitsevaa ja sisältää runsaasti kuitua. Ja sitä voi antaa koirillekin.

Ei kommentteja: