![]() |
Lumipyry yllätti 15.1.2025 |
Olen tästä kirjoittanut ennenkin, mutta karjalaisista juuristani johtuen, teen paljon erilaisia puuroja nykyään.
Tampereella asuessani söin varmaankin 20 vuotta aamiaiseksi kaurapuuroa sopivin twistein eli milloin mitäkin marjaa, pähkinää, kurpitsan- tai pellavansiementä ja pellavansiemenöljyä.
Sitten, kun muutin tänne Keski-Suomeen kaurapuuro alkoi tökkiä ihan kunnolla. Kokeilin erilaisia jugurtteja myslillä + marjat, muttei sekään pidempään maistunut.
Oikeastaan siitä lähtien, kun muutin tähän omaan kotiin, aloin tekemään erilaisia puuroja uunissa tai liedellä keittäen. Tattaripuuroa, hirssipuuroa, ohrapuuroa ja riisipuuroa. Kaurapuuro ei vieläkään uppoa.
Teen ison astiallisen puuroa ja syön sitä aamuisin kylmänä twistien kera. Edullista, ravitsevaa ja sisältää runsaasti kuitua. Ja sitä voi antaa koirillekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti